Tips sieradenonderhoud

SIERADEN INFO&TIPS

 

 

GEBRUIKTE MATERIALEN

 

ROESTVRIJ STAAL
RVS wordt ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd. Het beschikt over een aantal hele fijne voordelen.

Het materiaal kan niet roesten. Het is ontzettend sterk maar licht, waardoor het erg draagbaar is.

RVS heeft een schittering, toon en textuur waar veel mensen gek op zijn.  RVS lijkt op zilver, maar is een goedkoper alternatief. RVS laat niet af en verkleurd niet.

U moet alleen uitkijken met chloor, daar is het namelijk uiterst gevoelig voor.

 

 

ONDERHOUDSTIPS VOOR SIERADEN

Om je sieraden te beschermen is het wijs om ze af te doen bij bijvoorbeeld zwaar werk of een flinke workout (het is zonde als je het verliest en zweet tast sieraden aan).
Sluitingen van sieraden sluiten voor het opbergen helpt voorkomen dat uw sieraden in de knoop raken.
Het beste is om sieraden op een donkere plek te bewaren, bijvoorbeeld in een sieradenzakje of -kistje. Bij gebruik van een sieradenkist is een zachte ondergrond raadzaam. Dit voorkomt beschadiging.
Het is raadzaam om sieraden af te doen voor het slapen gaan. Sieraden slijten sneller als u het blijft dragen en er bestaat een kans dat het kapot gaat tijdens het slapen.
Het is het beste om niet met sieraden om te douchen en /of te zwemmen. Zeepresten kunnen achterblijven op en in uw sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.
Het is raadzaam om sieraden altijd als laatste om te doen. Zo blijft u tijdens het omkleden nergens achter haken.
Sieraden laat u beter niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up en zeker niet met haarspray. Dit zorgt nl, voor een dof effect.

 

SIERADEN SCHOONMAKEN

De meeste sieraden maak je schoon met een lauw sopje (van bijvoorbeeld van groene zeep of afwasmiddel), een tandenborstel en een zachte doek. *Gebruik hiervoor geen oude tandenborstel van jezelf aangezien hier resten tandpasta inzitten waardoor u het sieraad beschadigt.
Het beste is om een zachte tandenborstel te gebruiken en hiermee uw sieraden voorzichtig schoon te borstelen. Laat uw sieraden beter niet te lang in het sopje staan. U spoelt daarna uw sieraden af met lauw water en wrijf ze daarna goed droog met een zachte (niet pluizende) doek,

 

 

ONDERHOUDS TIPS
Zilverkleurige en goudkleurige sieraden

U koopt een zilverkleurig of goudkleurig sieraad. U wilt niet zoveel geld uitgeven of weet dat u het over een tijd niet meer draagt.

Om snelle verkleuring van zilver-, goud- brons-  rose goudkleur coating tegen te gaan: ga met een transparante nagellak over het sieraad heen.

Dit zorgt ervoor dat het sieraad niet gelijk op de huid ligt, waardoor het sieraad minder snel verkleurt. Nagellak slijt ook, dus herhaling is af en toe nodig.

*Bij de één verkleuren sieraden sneller dan bij de ander, ditschijnt te maken te hebben met de zuurtegraad van je huid.