Voorstellen

 

OVER CROMWELLCREATIONS

Ik heb altijd al interesse gehad in het werken met kralen. Als kind ben ik begonnen met oorbellen maken van geregen kleine kraaltjes. Met het sieraden maken, ben ik nooit meer gestopt! Daarnaast heb ik 15 jaar gewerkt als activiteitenbegeleidster en werkbegeleidster op een kunstatelier voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daar is mijn passie voor kunstnijverheid verder gegroeid! Ik heb een creatief coach traject gevolgd bij de Klinker in Nieuwleusden. Vanaf dat moment heb ik mijn interesse voor volkskunst en cultuur aangeboord.

Ik maak met veel passie wereldsieraden en accessoires. Deze sieraden maak ik naar eigen inzicht en ontwerp. Daarmee heeft u dus altijd een uniek sieraad!

Mijn passie, opgedane kennis en vaardigheden, deel ik graag met geinteresseerden. Ik organiseer daarom workshops sieraden & accessoires maken.

 

 

LIEFDE VOOR CULTUUR EN VOLKSKUNST

Invloeden vanuit mijn eigen roots ( Nederland, Suriname, Ghana, Engeland en India) zult u in het bijzonder tegenkomen.

Maar eigenlijk ben ik gecharmeerd van de creatieve en/of kunstzinnige uitingen van alle oorspronkelijke inheemse volkeren (kralenwerk van Indianen stammen en diverse Afrikaanse stammen, bijzondere schilderingen van de Aboriginals, kleurige werk van de inheemse Mexicanen, enz,).

GEBRUIKTE MATERIALEN

Ik maak sieraden en accessoires van diverse materialen. Van glaskralen, zwarovski, parels, metaal, half-edelstenen, pailletten, polymeerklei, enz.

Ik werk graag met authentieke materialen, passend bij wat van oudsher werd gebruikt binnen een bepaalde cultuur.

Mijn sieraden maak ik naar eigen inzicht en ontwerp, met kwalitatief hoogwaardige materialen. Dit met passie voor product en proces.

Daarmee heeft u dus altijd een uniek sieraad, met liefde gemaakt !

AMBACHT EN TECHNIEK

Ik heb veel respect en interessevoor ambachten. In het maken van mijn sieraden, pas ik daarom graag verschillende technieken toe. Waarvan sommige al eeuwenoud!

Het blijft mij intrigeren deze oude technieken, die nog steeds toegepast worden door de mens! En dat al van oudsher om zichzelf en zijn/haar omgeving op te sieren.

Ik hoop dat u zult genieten van het bekijken en dragen van de sieraden & accessoires die ik hier laat zien.

Veel kijk en leesplezier!